05.07.2010
Notiz zum Wein: Vivanco Reserva / 2004
Quelle: The Wine Advocate (UK) - 189/2010

Mit 89/100 Punkten bewertet: ›Dinastía Vivanco Reserva Tinto 2004‹ von Dinastía Vivanco

Die Verkostungsnotizen der im Juni bereits als Printausgabe erschienenen Ausgabe Nr. 189 von Robert Parkers »The Wine Advocate« sind nun auch online einsehbar. Zahlende Abonnenten haben hier Zugriff auf Tausende von Bewertungen. Eines der Schwerpunktthemen im Juni war das Thema Rioja. Zu den dort von Jay Miller verkosteten Weinen gehört auch der ›Dinastía Vivanco Reserva Tinto 2004‹ von Dinastía Vivanco, der mit 89/100 Punkten bewertet wurde. Nachfolgend für alle Nicht-Abonnenten das Original der Verkostungsnotiz zum Reserva (90 % Tempranillo, 10 % Graciano) aus der D.O.C. Rioja:

„The 2004 Reserva is a blend of 90% Tempranillo and 10% Garnacha aged in barrel for 24 months. Dark purple-colored, it displays aromas of cinnamon, sage, underbrush, mineral, black cherry, and blackberry. On the palate it has good depth, ripe flavors, and tannin in the finish. Give it several years to fully blossom at which point it could merit an outstanding rating. Bodega Dinastia Vivanco is a must visit for wine tourists. The winery is designed to be accessible to visitors but the principal attraction is the finest wine museum I have ever seen. Called Museo de la Cultura del Vino, it is beautifully designed and filled to the brim with artifacts from all aspects of wine from farming to drinking. As for the wines, Dinastia Vivanco has been flying under the radar screen. Their previous American importer did little to promote the wines; I had never heard of the Bodega before this visit. However, they now have a national importer who figures to do a much better job. Dinastia Vivanco’s entry level wines offer good value.”

[af]

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